Fälgar

fälgarAtt sätta fälgar på bilen är en sak som många gör för utseendets skull och då för att täcka alla bultar som sitter för att hålla däcket på plats. Det har på senaste tid blivit populärt att matcha sina fälgar med resten utav bilen och många väljer att byta ut de fälgar som kommer med när man köper ny bil. Det har till stor del att göra med att det har börjat visas populära TV-serier som ”Pimp my ride” och ”Monster Garage”, i vilka bilstyling höjs till en konstform. När man monterar andra fälgar än de som medföljer på en bil finns det dock en del krav som måste var uppfyllda för att det skall vara lagligt.

Hitta billiga fälgar

köpa däck Hitta en däckbutik i närheten BESÖK

Fälgarna är oftast gjorda utav aluminium för att de inte ska väga onödigt mycket. För att hålla sina fälgar fräscha och snygga så ska de tvättas regelbundet. Det är framförallt viktigt under vintern då vägsaltet sliter mycket på fälgarnas lack. Det kan även vara bra att vaxa fälgarna. Det ger ett bra skydd och de blir sedan lättare att tvätta.

Vid montering av fälgar skall man komma ihåg att efterspänna bultarna efter ca 200-300km. Hjulbultarna skall spännas korsvis med ett moment på 100Nm. Ofta händer det att man ser fälgar ligga i diken på väggrenar, vilket är vad som kan hända om man inte skruvar fast de ordentligt.