Varför köpa bildäck på nätet?

köpa bildäckE-handeln rusar fram och numera kan man köpa nästan alla typer av konsumentprodukter på nätet. Bildäck är inget undantag och på europeiskt nivå är detta numer en miljardindustri. Så är det dags att köpa nya däck till bilen så är det läge att läsa vidare, vi skall nämligen förklara varför du kan tjäna på detta kontra att köpa däcken hos den lokala däckhandlaren.

Lägre pris

En däckbutik på nätet slipper betala hyra för en fysisk butik på en lättillgänglig plats. Detta gör att priserna på bildäcken i nätbutiken generellt sett blir betydligt billigare. Och låga priser vill man ju alltid ha – det kostar tillräckligt mycket ändå att äga bil.

Smidigt

En annan fördel med att köpa bildäck online är att det är smidigt. Man kan i lugn och ro, när man har lite tid över, surfa in hos en näthandlare och kolla priser och läsa om produkterna. Det kan även skilja något i pris mellan de olika nätbutikerna så man kan då enkelt kola de olika nätbutikernas priser. Det finns trots allt ett tio-tal olika nätbutiker i Sverige som säljer bildäck så tiden det att jämföra mellan dessa kan man få igen i sparade pengar genom att jämföra.

Tryggt att köpa bildäck online

En annan sak som inte så många tänker på kanske är att det faktiskt är ganska tryggt att köpa däcken hos en e-handlare. Det är enkelt att hitta recensioner och kundomdömen via Rejta eller Trustpilot och man behöver inte heller vara orolig över att köpa fel däck. Många nätbutiker erbjuder passningsgaranti genom en enkel sökfunktion där man anger registreringsnumret och sedan får förslag på de däck som passar.

Om du inte är så händig så samarbetar även nätbutikerna med däckverkstäder över hela landet, så då kan de skicka däcken till närmaste däckmontör och då gör de jobbet. Om du är händig så kan du naturligtvis även få bildäcken hemskickade för egen montering.